Adó 1% felajánlás
Adószámunk: 18527335-2-08

Látogatók

Ma: 123
Tegnap: 267
Ehét: 1956
Múlt hét: 2188
Ehónap: 3902
Múlt hónap: 4469
Összes: 859686

Fotógaléria

Nemzeti Vágta


Magyar Lovas Szövetség

Magunkról

Nyomtatás


Győr-Moson-Sopron Megyei Lovas Szövetség


A megyében öt fő szakág, a díjugrató, a díjlovas , a military , fogathajtó  és távlovagló  egyesülettel működik. Az egyesületek több szakágban is indítanak versenyzőt, így vannak átfedések a szakágak között. Az öt szakágban közel 700 igazolt versenyzőnk van.

Az ország második legnagyobb megyei lovas szövetsége vagyunk. Jelenleg a megyei szövetséghez bejelentkezett egyesületek száma 60. A szövetség segíti, támogatja az egyesületek munkáját. A vezetőség, a tevékenységét társadalmi munkában végzi és megtesz minden tőle telhetőt. Részt veszünk a versenyek szervezésben, lebonyolításában, kiértékelésében és képviseljük megyénket az országos szövetségben.

A szövetség legfontosabb céljának és feladatának tekinti a megye lovassportjának fellendítését, a lovas kultúra és a lovas hagyományok ápolását. A megye és ezzel a magyar lovas élet, lovassport talpra állításáért küzd minden lovat szerető magyar ember. Fő célunk, hogy a megyei lovas szövetség által felügyelt és szervezett versenyek szakszerűbb, színvonalasabb, kulturáltabb és etikusabb lebonyolításához a szükséges feltételeket, eszközöket biztosítani tudjuk.

Beszéljünk az örömökről, sikerekről. Egyre több lovas egyesület alakul, lovas centrumok épülnek, egyre magasabb színvonalúak a lovas pályák. Örvendetes, hogy külön gyermek versenyeket rendezünk, hiszen innen lesz az utánpótlás. Évente 20-30 lovas rajtengedély vizsgázik. Jó hír, hogy több versenyt tudunk rendezni ebben az évben. Jó hír, hogy vannak lelkes emberek, akik sokat vállalnak a lovassportért. Jó hír, hogy a város Veres Péter Mezőgazdasági Szakközép és Szakképző Iskolájában évről évre egyre több fiatal választja a lovas szakmát, és nem először nyerik el az iskola tanulói "A lótenyésztő szakma kiváló tanulója" címet.

Mindenképpen ki kell emelni, hogy lovasaink kimagaslóan képviselik megyénket. Mind az öt szakágban részt veszünk felnőtt és ifjúsági kategóriákban országos és nemzetközi versenyeken, ahol nagyon szép eredményeket érünk el évről évre. A megye lovasai rangot vívtak ki maguknak.

Az örömöket, sikereket beárnyékolják a gondok, amik inkább anyagi jellegűek. Van mikor nem sikerül minden szakágban a tervezett versenyeket megrendezni. Sajnos a sportolókat nincs lehetőségünk támogatni. Aki ebben a sportban versenyezni akar annak nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Egy évet tervezünk előre. A legfontosabb, hogy a tervezett versenyeinket meg tudjuk rendezni,  illetve, bajnokságokat tudjunk kiírni minden szakágban, és támogatni tudjuk legalább az eddigiek szerint a versenyeket. Bevételünk az országos és megyei tagdíjakból, a megyétől, pályázatokból és a támogatóktól jön össze. Ebből az összegből támogatjuk a versenyrendezőket serlegekkel, érmekkel, illetve a szövetség rendezi a kiírt megyei bajnokságok díjazását.