Adó 1% felajánlás

Nemzeti Vágta

Magyar Lovas Szövetség

Bajnoki kiírás

Győr-Moson-Sopron megyei Díjlovagló Bajnokság 2021.

Bajnokság 2021. szeptember 29.
Mivel megyénkben a díjlovassportba egyre több egyesület, s nemzetközi szinten is jegyzett versenyzők kapcsolódnak be ,a bajnokságot két kategóriában írjuk ki. Úgy felnőtt, mint junior korosztályban az amatőr kategória a III. és IV liszensszel rendelkező lovasoknak, míg a másik kategória az I. és II liszenszüeké. A fiatal ló kategóriában nincs ilyen megkötés.
Célunk, hogy a díjlovas sportba más szakágak versenyzőit is bevonjuk.

Bajnoki versenyszámok :
E versenyszám a szabadidős lovasversenyek szabályai szerint, a bajnokságba nem számít bele.
A, L, LM, liszenszszerző M
M, Szent György Díj
4, 5 és 6 éves fiatal lovak versenyszámai
A bajnokság fordulói :
  1. május 1-2. Máriakálnok CDNA-B
  2. július 04. Győr CDNB
  3. július 10. Győrzámoly CDNB
  4. július 24-25. Máriakálnok CDNA-B
  5. augusztus 28-29. Máriakálnok CDNA-B
  6. szeptember 4. Győr CDNB
  7. szeptember 19. Nagycenk CDNB
  8. október 9. Győr CDNB
A bajnokság értékelése :
  • Megyei Díjlovagló Bajnok:I.,II. liszenszű lovas, aki a bajnokság versenyszámaiban ,versenyszámonként egy lóval a legtöbb minősítő pontot elért .
  • Megyei Amatőr Díjlovagló Bajnok: a bajnokság III.,IV. liszenszű lovasainak engedélyezett versenyszámaiban ,versenyszámonként egy lóval a legtöbb minősítő pontot elért lovas.
  • Megyei Junior Díjlovagló Bajnok: a bajnokság versenyszámaiban versenyszámonként egy lóval a legtöbb minősítő pontot elért,18 évesnél nem idősebb I.,II. liszenszű lovas.
  • Megyei Amatőr Junior Díjlovagló Bajnok : a bajnokság III.,IV.liszenszű lovasainak engedélyezett versenyszámaiban versenyszámonként egy lóval a legtöbb minősítő pontot elért 18 évesnél nem idősebb lovas.
  • Megyei Gyermek Díjlovagló Bajnok: a bajnokság III.,IV.liszenszű lovasainak engedélyezett versenyszámaiban, versenyszámonként egy lóval a legtöbb minősítő pontot elért, 14 évesnél nem idősebb lovas.
  • Megyei Bajnokság legeredményesebb lova : I.II liszenszű lovassal
  •                                                                         III:IV. liszenszű lovassal
                                                                                     Fiatal lovak kategória
Az év egyesülete
Az év edzője

Elbírálás :
Egyenlő pontállás esetén holtverseny.
A bajnokság versenyszámai nyitottak, azonban a bajnokságért csak a megyei lovas szövetség egyesületeinek lovasai indulhatnak. A bajnokság utolsó fordulóján csak azoknak az egyesületeknek a lovasai indulhatnak, melyek az az évi befizetési kötelezettségeinek eleget tettek ! A bajnokság során a versenyszámokban az I.,II.- III.IV.liszenszű versenyzők az érvényben lévő versenyrendszer szerint külön lesznek értékelve.
A bajnokság során mindenben a Magyar Lovas Szövetség Díjlovagló Szakbizottság előírásai érvényesek.

Bagi Károly                                                                    Komjáthy György
    Győr-Moson-Sopron megyei Lovas                                       Díjlovagló Szakág referense
                    Szövetség elnöke